Home/Blog/Update: grote wijzigingen bij Pestpectief

Update: grote wijzigingen bij Pestpectief

Update van Raiko Olde Boerrigter

Hoi, ik ben Raiko Olde Boerrigter en ik ben oprichter en eigenaar van Pestpectief. We hebben recent Pestpectief aardig op de schop gegooid. Zo zijn we toegankelijker geprijsd, hebben we een nieuwe website en ook hebben we ons online platform uitgebreid met nieuwe functies. In dit blogartikel neem ik je mee in het hoe en het waarom.

Raiko, kun je eens kort uiteenzetten wat er allemaal is veranderd?

Sinds september zijn we overgestapt op een licentiemodel. Hiermee willen we het toegankelijker maken en scholen de mogelijkheid te geven om een pakket af te nemen dat voor hen geschikt is. Ook hebben we het platform zelf aangepast. Scholen krijgen nu een admin-account, waarmee ze zelf de training kunnen beheren. Ze kunnen de training daarmee zelf vormgeven zodat het binnen het curriculum past. Anders dan daarvoor geven onze trainers niet meer standaard training op locatie. Dat kan nog wel, maar dan als een extra training met Anton Horeweg. Pestpectief wordt hiermee dus voordeliger, makkelijker om te plannen en beter in te passen in het curriculum.

Dat zijn grote veranderingen. Waarom hebben jullie die keuze gemaakt?

Dat hebben we besloten naar aanleiding van de feedback die we vanuit scholen kregen. We vinden het erg belangrijk dat de scholen tevreden zijn over onze training, dus voor hun feedback zijn we erg ontvankelijk. Maar los nog van de feedback die we kreggen vinden we het sowieso erg belangrijk dat onze training toegankelijk is. Uiteindelijk willen we iets doen tegen pestgedrag en daarom hebben we besloten om ons business model aan te passen.

Wat hoorden jullie concreet bij de scholen? En hoe hebben jullie daar op geacteerd?

We kregen vooral vaak de vraag of ze de training ook in eigen beheer konden geven. Daarmee waren de lessen gemakkelijker te plaatsen en beter in te passen in het curriculum. Bijkomend voordeel hiervan was dat het toegankelijker geprijsd is. We vonden dit goede feedback en naar aanleiding hiervan zijn we dus overgestapt op een licentiemodel. Dat betekende eigenlijk dat we ons businessmodel moesten aanpassen, dus dat heeft nog aardig wat voeten in de aarde gehad. Maar ik ben erg blij met wat er nu staat!

De training is nu dus ook zelf aan te passen. Hoever kunnen gebruikers daarin gaan?

Ja, dat klopt. Onderdeel van elk pakket is een administrator account en de gebruiker daarvan kan de training aanpassen. Diegene kan ten eerste de vragen en stellingen op de online training aanpassen. Ook kan diegene de trainings-accounts aanmaken voor de klassen en hiervoor groepen indelen. Als laatste kan diegene zelf lesgeven met het admin-account. Best wel verregaand dus.

Waarom zou je de training willen aanpassen? Jullie zijn toch de experts?

We hebben onze training inderdaad zorgvuldig samengesteld met Anton Horeweg en de basistraining is daardoor al ontzettend waardevol. Maar de training wordt nog waardevoller als scholen ook hun eigen context erin kunnen betrekken. Je kan hiermee bijvoorbeeld vragen aan laten sluiten op de stof uit de werkboeken die op de opleiding gehanteerd worden. Of je kan vragen toevoegen over bepaalde dingen die studenten zelf in hun klassen hebben waargenomen. Daarmee wordt het nog relevanter en kunnen studenten de informatie nog beter plaatsen.

Heb je nog tips voor gebruikers die de training willen aanpassen?

Bedenk als eerste goed wat jullie nu doen op het gebied van lesgeven over pesten en sociale veiligheid. Het is belangrijk dat de lessen aansluiten bij wat jullie in dit thema hebben besproken. Als je dit lastig vindt, dan kunnen we altijd met je meekijken over hoe we het met jullie vorm kunnen geven. We denken graag mee over het optimale curriculum voor elke school. Uiteraard kun je het ook zo laten zoals het is, onze training is met veel zorg samengesteld samen met expert Anton Horeweg.

Hebben jullie ook al feedback vanuit scholen?

Het is nog net nieuw, dus we hebben het nog niet met elke school kunnen bespreken. Wat we tot nu toe al hebben gehoord is dat onze partners er erg blij mee zijn. Vooral vanwege de flexibiliteit voor de lesgevende docenten sluit het nu een stuk beter aan.

Grote wijzigingen dus! Heb je nog een afsluiter voor scholen die dit lezen?

Ik zou scholen vooral willen aansporen het eens kosteloos te proberen. We bieden een vrijblijvende try-out aan waarmee de training kosteloos uitgeprobeerd kan worden. Ik hoop dat we hiermee nog veel meer docenten kunnen trainen in het omgaan met pestgedrag in de klas.