Over ons

Missie

Het is onze missie om (aankomende) leraren optimaal voor te bereiden op pestgedrag in en rondom het klaslokaal. Het herkennen van pestgedrag is voor leraren namelijk vaak lastig, omdat de subtiele signalen niet altijd even goed zichtbaar zijn. En ook de aanpak ervan is lastig, omdat niet iedere aanpak even goed werkt in alle situaties. Desondanks is het cruciaal om goed om te gaan met pestgedrag. De impact dat gepest worden kan hebben op de ontwikkeling van een mens is namelijk enorm, ook nog op latere leeftijd.

Visie

Wij geloven dat een leraar met de juiste aanpak een enorme positieve impact kan leveren voor het welzijn van een leerling. Daarom willen wij leraren in staat stellen om op een effectieve manier om te gaan met pestgedrag in de klas. Met innovatieve technieken zoals virtual reality bieden wij leraren die mogelijkheid. Hiermee laten wij leraren in een levensechte situatie trainen op het erkennen van, en omgaan met, pestgedrag in de klas. Zo dragen wij ons steentje bij aan de vorming van een nieuwe generatie.

Wie zijn wij?

Raiko Olde Boerrigter

Oprichter en Eigenaar

Mijn naam is Raiko Olde Boerrigter en ik ben in 2017 begonnen met Pestpectief. In mijn nabije omgeving heb ik meegemaakt welke heftige littekens pesten achterlaat. Een nieuwsbericht over een jong persoon die zichzelf het leven ontnam als gevolg van pesten greep mij dusdanig aan dat ik hier iets mee wilde doen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om met nieuwe technieken zoals virtual reality de onderwijssector in staat te stellen effectief om te gaan met pestgedrag in.

Maarten
Pool

Mede eigenaar en designer

Ik ben Maarten Pool, opgegroeid in een gezin vol onderwijzers. Broers, zussen en ouders die allen werkzaam zijn (geweest) als docent. Door mijn interesse en opleiding in video, vormgeving en concepting kwam ik in 2017 samen met Raiko op het idee om Pestpectief op te richten. Ik vind het nog steeds fantastisch om alle verwonderde gezichten van cursisten bij een training te zien. Het opent letterlijk en figuurlijk een nieuwe blik bij de gebruikers en daar ben ik heel trots op!

Anton
Horeweg

Gedragsspecialist en leraar

Mijn naam is Anton Horeweg en ik ben sinds het begin betrokken bij Pestpectief. Ik ben werkzaam als gedragsspecialist (M SEN) en al 35 jaar leraar in het basisonderwijs. De aanpak en het voorkomen van pesten is zeer belangrijk. Daarom werk ik mee aan de inhoudelijke kant van de training van Pestpectief. Als onderwijstrainer zie ik daarnaast het belang van het gebruik van virtual reality. Daarmee kun je onder begeleiding oefenen in echte werelden.

Andries Mellema

Marketing en communicatie

Ik ben Andries Mellema, een oud studiegenoot van Raiko en Maarten. Het onderwerp pestgedrag heeft mij altijd aangetrokken omdat ik van dichtbij heb meegemaakt wat het met iemand kan doen als je niet lekker in je vel zit. Daarom zei ik ook graag ‘ja’ tegen de kans om Pestpectief te gaan ondersteunen met de marketing. Als we samen erin slagen om toekomstige leraren weerbaar te maken tegen pestgedrag, dan hebben we de wereld een heel stuk mooier gemaakt!