Wat kan ik verwachten van de training?

Train

De training van Pestpectief duurt 1,5 á 2 uur en is vrij intensief. Het onderwerp pesten is zeer zeker niet lichtzinnig. In de gegeven tijd gaan we diep in op jouw visie en handelswijze op het gebied van pesten. Daarbij kijken we naar jouw strategie tijdens het herkennen en erkennen van pesten, alsmede het omgaan met pesten.

De training van Pestpectief bestaat uit drie onderdelen:

  • Hoe herken je pesten momenteel?
  • Hoe pas je deze kennis momenteel toe?
  • Hoe verhoudt dit handelen zich ten opzichte van je medecursisten? Wat leren jullie van elkaar?

Na de training toetsen we je op deze onderdelen.

 

Virtual Reality – Herkennen van pesten in jouw virtuele klas

Ervaar levensechte interactieve scenario’s waarin jij verantwoordelijk bent voor een positief leerklimaat. Deze module staat in het teken van jouw persoonlijke visie en ervaring op het gebied van pesten. Jouw collega’s of klasgenoten volgen dezelfde VR-ervaring, maar dan op hun eigen manier.

 

Online training – Aanpakken van pesten

In de online training ga je dieper in op de door jou gemaakte keuzes tijdens de VR-ervaring. Wat heb je precies gedaan per situatie? Waarom heb je deze keuze gemaakt? Hoe voelde je je daarbij?

 

Transfer – Welke actiepunten neem je mee naar jouw klas

Tijdens het onderdeel Transfer gaan we je resultaten bekijken. Hoe heb jij persoonlijk gehandeld, vergeleken met je medecursisten? Waarom heb je deze keuzes gemaakt? Vergelijk jouw visie en handelswijze met medecursisten en expert Anton Horeweg. Leer van jouw handelingen en zijn feedback op de situaties. Discussieer aan de hand van stellingen; reflecteer op basis van alle resultaten, visies en handelswijzen. Maar voornamelijk: leer van elkaar.

Liggen jullie als team op één lijn of zijn er (grote) verschillen? Leer van elkaars visies en handelswijzen. Het doel van dit onderdeel is om eenheid te creëren en duidelijke richtlijnen op te zetten met jullie kijk op pesten. Doordat je van elkaar weet hoe jullie optreden tegen pesten, kijk je samen of dit past binnen het pestprotocol.

Een discussieleider van Pestpectief leidt dit onderdeel. Zo kan iedere deelnemer zoveel mogelijk kennis opdoen.

Klaar voor om te trainen?

Call Now Button