Virtual Reality

Waarom je voordeel haalt uit werken met VR

Wie ooit een VR-bril op heeft gehad, weet hoe visueel intens dit kan zijn. In een oogwenk waan je je in een volledig andere, levensecht ogende omgeving. Een nieuwe wereld. Zet onze VR-bril op en beland in je nieuwe klaslokaal, waarin jij de zorg draagt voor een veilig leerklimaat. Hoe sterk grijp je in als je pestgedrag ziet? Doe je dat direct stevig of zie je dit eerst door de vingers? De gevolgen zie je later vanzelf…

 

Vrijuit oefenen

Al doende leert men. Oefen vrijuit in onze VR-omgeving, waar je fouten mag maken zonder negatieve gevolgen. Dat is een groot voordeel van virtual reality. Het leven van een kind is tenslotte geen test als het gaat om pesten. Ook in de luchtvaart of training met gevaarlijke stoffen vind je soortgelijke trainingen, waarin eerst wordt geoefend in een simulator. Daar staan mensenlevens op het spel.

 

Gevolgen van pestgedrag

De gevolgen van pestgedrag kunnen ook zorgen voor levensbedreigende situaties. Door leerkrachten in  virtuele omgevingen te trainen en fouten te laten maken en hiervan kennis en vaardigheden op te doen, staan ze straks sterker voor de klas. Vergeet niet dat leerkrachten voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor een positieve en veilige omgeving van onze kinderen. Wanneer er onjuist gehandeld wordt, kan dat onvoorziene gevolgen met zich meebrengen.

 

Kijk door de ogen van jouw leerlingen

Een goed inlevingsvermogen in een kind is noodzaak bij de opvoeding, alsook het onderwijs. VR staat algemeen bekend om het directe effect dat het heeft bij de gebruiker. Denk daarbij aan inlevingsvermogen en het vergroten van empathie. Beeld je in dat je pestgedrag meekrijgt door de ogen van een leerling. Ervaar pest situaties als een student. Merk je dat zelf ook als leerkracht? Daar kom je via deze training achter. Je zult zien dat je achterin de klas een heel nieuw beeld krijgt van wat er echt gebeurt, door alles wat je hoort en ziet.

 

Leer nieuwe skills

Tijdens de training maak je deze situaties mee door middel van ‘echte’ gebeurtenissen. Zo onthoudt en begrijpt je brein dit een stuk beter. Door deze VR-ervaring, leer en geloof je direct in je nieuw aangeleerde vaardigheden en handelswijzen. Ontwikkel hard skills, zoals het signaleren, herkennen en aanpakken van pesten. Daarnaast verbeter je ook je softskills, zoals communiceren, overleggen en problemen oplossen.

 

Naast praktisch ook erg leuk

Naast alle andere voordelen is VR ook gewoon erg leuk! Gebruikers ervaren VR als een ‘opluchting’, omdat je niet hoeft te luisteren en meeschrijven. Je leert op een actieve en nieuwe wijze een verscheidenheid aan kennis en vaardigheden.

 

Focus op de training

Een ander voordeel van VR is dat je niet wordt afgeleid. Zet de VR-bril op en sluit jezelf af van de ‘echte wereld’. Je focust je 100% op de training. Zo leer je nog meer van waar je mee bezig bent, een superactieve participatie.

Loop ook voorop met jouw opleiding en probeer deze VR-training nu. Niet tevreden? Ontvang je 100% van de investering terug.

 

Zes voordelen:

  1. Fouten maken mag in deze gecreëerde, virtuele wereld. We laten je geloven in je eigen vaardigheden.
  2. Kijk door de ogen van een je leerlingen. Ontwikkel empathie en inlevingsvermogen.
  3. Visualisaties van situaties onthoud je beter. Begrijp de lesstof daadwerkelijk door echt mee te doen.
  4. Sluit je af van de echte wereld met VR. Actieve, interactieve participatie in plaats van blokken.
  5. Het is leuk!
  6. Geen misinterpretatie. Iedereen ziet hetzelfde in deze veilige omgeving.

Ervaar zelf de voordelen van Virtual Reality

Call Now Button