Werkwijze

Een training boeken is simpel. Maak een keuze uit het gewenste aantal deelnemers en de  trainingsdatum. Train in jouw virtuele klas, doe de bijbehorende oefeningen online, reflecteer en bespreek na. Maar het belangrijkste is dat je de opgedane kennis en vaardigheden in je eigen klas kunt toepassen.

Bestel_Tekengebied 1

1. Bestel

Maak een keuze uit het gewenste aantal deelnemers en bepaal een trainingsdatum.

Train_Tekengebied 1

2. Train

Doorloop de drie onderdelen van de training.

Transfer_Tekengebied 1

3. Actie

Ga met je actieplan aan de slag in jouw klas.

Ervaar het nieuwe leren

Hoe werkt het?

Werkwijze

Theoretisch kader

Pestpectief maakt gebruik van verschillende leermethodes om tot de beste resultaten te komen. Hoe we dat aanpakken, lees je hier terug

VR

Virtual Reality

Met een VR-bril plaats je jezelf in een virtuele klas, waar jij als leraar verantwoordelijk bent voor een positief leerklimaat. Jij bent de leraar en jij moet handelen. Sommige kinderen in de klas zijn druk, sommige zijn juist heel stil en anderen worden uit het niets plotseling boos. Hoe ga jij daarmee om? Wie spreek je aan en op welk moment doe je dat? Het is een interactief scenario, waar al deze factoren en handelingen invloed hebben op jouw klas.

Werkwijze2

Online training

Alles wat je doet binnen de training van Pestpectief, slaan we op. Op deze wijze gaan we na op welke onderdelen jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Dit geeft jou inzicht in wat je wel en niet hebt waargenomen in het klaslokaal. Neem de situaties die je lastig vindt vooral mee naar de transfer fase.

vr transfer

Transfer

Na het doorlopen van het virtuele gedeelte, ga je als groep aan de slag. Elke cursist heeft nagedacht over wat hij of zij belangrijk vindt in de klas. Deze inzichten, bevestig je, vul je aan of weerleg je richting je medecursisten. Elke situatie valt namelijk op meerdere manieren aan te pakken. Sta versteld van ieders visies in bepaalde situaties en wat dit teweeg brengt bij elkaar. Jij en je mede cursisten leren een hoop van elkaar door elkaars visies te weerleggen, aan te vullen of te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Klik op de vraag om het antwoord te tonen.

Wat krijg ik als ik een training van Pestpectief boek?

– Het gewenste aantal VR-brillen in bruikleen voor een periode naar keuze;

– Interactieve scenario’s die zich afspelen binnen de VR-applicatie, waarin jij als leraar handelt;

– Per gebruiker worden alle handelingen opgeslagen. Op basis van deze handeling ontvangt iedereen persoonlijke feedback;

– Online training, onderbouw door gedragsexpert;

– Inzicht in je eigen handelen door middel van een kernreflectie, ondersteund door grafieken en tabellen over jouw handelingen;

– Vruchtbare discussie aan de hand van data uit de interactieve training;

– Ervaren trainer van Pestpectief die je begeleidt en waar nodig ondersteunt.

Welke VR-bril krijg ik tijdens de training

We gebruiken de Oculus Go en Oculus Quest headset voor onze trainingen.

Wat moet ik meenemen naar een training?

Voor de training heb je een laptop of pc nodig. We verwachten dat je deze gereed hebt op de dag van de training. Voor een meerprijs van 30 euro per persoon kunnen laptops worden bijgeleverd.

Maar natuurlijk is een open en leergierige houding van essentieel belang.

Voor wie is de training ontwikkeld?

De trainingen van Pestpectief zijn ontwikkeld voor en door leraren (in opleiding). De training is een aanvulling op huidige lesprogramma’s voor studenten op PABO’s en andere lerarenopleidingen. Ook voor leerkrachten die al langer voor de klas staan is de training ontzettend leerzaam.

Wat is het doel van deze training?

Het doel van de training is om ervoor te zorgen dat leraren goed voorbereid voor de klas staan op het gebied van pesten. Zo weten leerkrachten straks zelf een veilig leerklimaat te creëren. De belangrijkste punten die we tijdens de training behandelen zijn het herkennen, erkennen en omgaan met pestgedrag.

Wat houd ik hier uiteindelijk aan over?

Het belangrijkste te ontwikkelen doel tijdens de training is de bewustwording over essentiële aspecten van pestgedrag. Dit houdt in dat je bewust wordt van je eigen handelen en je visie daarop. Ook leer je waar je straks tijdens het lesgeven op kan letten om bepaalde problemen op te lossen. Deze punten nemen we op in jouw persoonlijke actieplan, dat als leidraad fungeert voor de toekomst.

Welke locatie is de training?

Bij voorkeur geeft Pestpectief een training bij jou op school, klassikaal.

Vanwege Corona kan dit momenteel lastig zijn. Daarom kunnen bepaalde onderdelen zoals de Onlinetraining en Transfer in groepsverband via onlinemeeting software zoals Skype, Teams of Zoom gedaan worden.

Hoe gaan wij om met COVID-19

Pestpectief hanteert te allen tijde de richtlijnen zoals de overheid en het RIVM dit adviseert. Dit houdt in dat alle cursisten en trainers de gepaste afstand van 1,5 meter van elkaar bewaren, extra aandacht wordt besteed aan de hygiëne en van te voren een gezondheidscheck wordt gehouden.

Vragen

Staat je vraag er niet tussen, stel je vraag  dan via het onderstaande contactformulier.

Call Now Button